PAKETERBJUDANDE

BOENDE OCH AKTIVITETER

Från 100 kr/person
2-9 personer Hyr eka eller kanot Många aktiviteter

Unika paketerbjudande hos oss!

Boka aktiviter i samband med att du bor hos oss. Vi på Edens Garden erbjuder en mängd olika paketerbjudande för dig och din familj, släkten, vänner mindre grupper eller mindre företag. Förutom våra egna aktiviteter rekommenderar vi också att ni läser broschyren om Västmanland – the essence of Sweden, för ett ännu större utbud nära Edens Garden. Allt ifrån att padla kanot och se bäver till spa och avkoppling. Vi skräddarsyr även aktiviteter efter dina önskemål. Du kan även boka aktiviteter, även fast du inte har boende hos oss.

Kanot paket Big Burger – All in dagtur (vår/sommar/höst)

Ankomst till Edens Garden ca 9.30 där ni möts av värdparet Mandy & John. Efter en kort pratstund transporteras ni till iläggningsplatsen och får information om paddlingsturen. Sedan paddlar ni nedströms, på egen hand, genom Svartådalen. Njut av fika invid en fin strandkant, kanske tar ni lunchen vid Ebba Brahes paviljong på Braheholmen och en avslutning med stämningsfull grillning intill Svartån vid vår egen grillplats. Den här turen är inte bara paddling, det är en upplevelse för alla sinnen! I Svartådalens vackra natur kan du hitta lugn och återhämtning. Detta kanotpaket är utmärkt för familjer, kompisgäng, möhippa/svensexa eller små företag. 2-12 deltagare. Du kan välja på flera olika sträckor att paddla: • Västerfärnebo > Edens Garden ca 24 km • Norrsalbo > Edens Garden ca 14 km • Fläckebo > Edens Garden ca 10 km

Paddling på egen hand – Naturens bästa (vår/sommar/höst)

Paddla och njut av Svartådalen med 2 övernattningar. Inkl. transport till iläggningsplats, kanot, paddlar, flytväst, karta över kanotleden, fårskinn för sittunderlag och vattentät förvaringsburk. En paddeltur för 2-8 personer genom Svartådalens mjuka och flacka landskap med ordentlig tid för medtagen fikakorg och härliga pauser. Ni kan välja mellan 3 olika långa paddlingsturer, alla är nedströms och kan på sommaren kombineras med bad och lång paus vid Ebba Brahes paviljong mitt i Fläcksjön. På hösten kommer tranorna och man kan kombinera paddlingen med en tur i svamp- och bärskogen.

Örnfoto i Svartådalen (Endast vinter)

Vintergryningen kan nätt och jämnt skönjas i öster när du satt dig tillrätta i det bekväma gömslet. Kaminens värme börjar sprida sig och konturerna av snötyngda tallar på myren utanför börjar avteckna sig. Du är redo, kameran är redo. På tunga vingslag landar den första örnen i en av torrakorna framför gömslet. Den är bara 20 meter bort och du får röra kameran försiktigt när du tar dina första bilder i gryningsljuset. Här på mossen i den västmanländska skogen landar både kungsörn och havsörn, ofta flera samtidigt. Fyra platser att landa på finns på mellan 20 och 30 meters avstånd från gömslet. Vi matar örnarna med vilt och fisk för naturligast möjliga bilder. Gömslet är isolerat, här finns torrdass och fotogenkamin. Trots många minusgrader utomhus kan det vara 15-20° inomhus. Du sitter bekvämt på fårskinnsfodrade stolar, det finns också bekväma vilstolar att fälla ner om du vill sträcka på dig eller vila en stund. Möjligheten att fotografera örnar finns under perioden november-mars. Vi guidar dig ut till gömslet, som är ca 300 meter från närmaste väg. Man anländer ca 1 timme innansoluppgång och sitter normalt kvar till skymning för att inte störa fåglarna. Detta är något för den hängivne och tålmodige örnfluktaren eller fotografen. Örnfoto i Svartådalen arrangeras av Bird Safari Sweden Kontakta Bird Safari Sweden för mer information om arrangemanget och kontakta Edens Garden om du vill boka boende. Det finns även möjligheter för mindre grupper att ordna andra typer av fotograferingar eller workshops.

Fotografering Djur & Natur (Året om)

Svartådalens våtmarker är klassade som internationellt betydelsefulla för djur- och naturliv. Svartådalen ingår i EU:s nätverk av värdefulla naturområden. Svartådalen med dess omgivningar av våtmarker och ängar ingår i ett område som är utnämnt som ett värdefullt våtmarksområde i enlighet med Ramsar-konventionen om våtmarker. Området är rikt på djurarter så som älg, hjort, rådjur, lo, varg, vildsvin, räv, mård och såklart bäver. Det finns även en eller två iakttagelser av björn varje år. För ivriga naturfotografer är Edens Garden B&B en perfekt utgångspunkt när gäller att gå upp i ottan för att fånga djur och natur på bild. Dessutom kan vi komplettera lista med många olika insekter, trollsländor, fjärilar, blommor, växter, svampar och lavar. Även vintern bjuder på ett förtrollat landskap. Vi samarbetar med specialiserade djur-, natur- och fågelguider. Dessa professionella guider leder dig till observations-gömslen där du kan fotografera fåglar och djur på nära håll. Kontakta oss om du vill boka boende eller komma i kontakt med naturguider.

Cykel och spapaket – 3 dagar

På cykel genom brunns- och naturmiljöer på ringlande grusvägar och historiska skogsstigar. Detta paket ger er möjlighet till både aktivitet, natursköna upplevelser samt rejäl avkoppling. Cykelturen börjar hos Edens Garden och fortsätter via Svanå genom Svartådalen som är ett område av riksintresse för friluftsliv. Olika underlag förekommer, såsom asfalt, grusväg, skogsstig och enstaka branta backar. Flera sevärdheter finns att se längs vägen, till exempel Svanå brukshistoria, Rovers grotta, Sätra Brunn med mera. På hemvägen kan man ta sig över Fläckebo eller Ekoparken Öjesjöbrännan, som är en del av naturreservatet efter den stora skogsbranden i Västmanland 2014. Cykeltur dag 1 beräknas ta ca 4 h inkl. fikapaus och sevärdheter. Cykeltur dag 2 beräknas ta ca 4-6 h inkl. fikapaus och sevärdheter. Karta utlånas av Edens Garden. Minst 2 personer och max 8 personer kan delta. Det är möjligt att hyra extra cykelutrustning så som barnsits, vagn för barn och hjälm för barn. Dag 1 Ankomst till Edens Garden B&B mellan 18-20, där ni serveras kvällsfika med lokalt producerade produkter och sen övernattar på Edens Garden. Ni kan göra tillval till denna kväll så som bada i vedeldad badtunna eller åka på en guidad bäversafari på Svartån. Dag 2 Frukost samt fikapaket till cykelturen. Turen tar er mot Sätra Brunn, vid ankomst där serveras ni en god sommarlunch. Eftermiddagen kan spenderas i Sätra Brunns spa. Middag äter ni i Sätra Brunns restaurang och ni övernattar på boendet ”Allmoge” eller ”Skogsgården”. Här kan ni även göra tillval i form av Sätra Brunns sköna spabehandlingar. Dag 3 Frukostbuffé och fikapaket får ni på morgonen och sen börjar cykelturen tillbaka mot Edens Garden. Vägen tillbaka kan leda dig via Svartådalens Natur och Kulturcenter, fiket i Västerfärnebo, pittoreska Fläckebo eller igenom Öjesjöbrännan.

Yoga och Natur – 5 dagar

Den svenska naturen är den perfekta bakgrunden för yoga och avslappning. Det främjar välbefinnandet och du kommer bort från den hektiska tillvaron som är synonymt med 2000-talet. Njut av 7 st 2-timmars yoga-pass, yogan är Hatha- och Scaravelli-inspirerad och leds av den erfarna yogainstruktören Kari Knight (BWI dip) och täcker alla aspekter av yoga. Töm ditt sinne under vår 2-timmars meditationsvandring i skogen längs Svartån eller vid Färnebos Urskog. Rena kroppen med frisk luft, rent källvatten och närande vegetarisk mat. Skäm bort dig själv med extra behandlingar så som badtunna, Reiki eller klassisk massage, upplev de djupt avkopplande krafterna i de mjuka hummande klangar från Tibetanska sjungande skålar eller ett fantastiskt gong gong-bad. Upplev stillheten i kanoter på Hällsjön eller Svartån med våra erfarna kanotinstruktörer eller hyr en cykel och utforska småvägarna runtomkring. Under vistelsen hos oss bor du på The farm, hemtrevligt med delade rum (enkelrumstillägg tillgängligt). Kari Knight från Cambridge är den erfarna yogainstruktören som driver denna retreat tillsammans med Stefan Taylor, naturentusiast och naturfotograf. Under sina många resor till Svartådalen har de byggt goda relationer, och samarbetar tillsammans med John och Mandy de Jong för att göra denna Yoga och Natur upplevelse möjlig. Datum 25-29 september 2019 OBS! Delat badrum/toalett. Denna upplevelse är småskalig och endast 7 platser finns tillgängliga.

Redo att boka?