Upplevelser

UPPLEVELSER

Våra spännande och hemliga paketerbjudande

fr. 795 kr/person
2-12 personer Avslappning eller aktiviteter Någonting för alla

Unika paket hos oss!

Vi på Edens Garden erbjuder en mängd olika upplevelser för dig och din familj, släkten, vänner, mindre grupper eller mindre företag. På denna sida hittar du våra spännande upplevelser och färdiga paketerbjudande. Allt till för morgonpigga bäverentusiaster eller ett kanotäventyr med hemligt mål. Vi på Edens Garden erbjuder en hel del utöver det vanliga. Såsom cykelpaket med spa, romantiskt paket för två, 5-dagars natur-yogaretreat, inspelning av djur- och naturljud för riktiga naturälskare, Reiki kurser eller djup avkoppling med klangskålar från Himalaya. Hittar du inget som passar dig så skräddarsyr vi gärna aktiviteter efter dina önskemål.

Bäversafari - Beaver & Breakfast

Är du morgonpigg? Då är ”Beaver & Breakfast” en unik möjlighet att uppleva den vackra gryningen. Strax före soluppgången paddlar vi tyst till bäverriket. De nattaktiva djuren äter en sista måltid, tvättar sig och förbereder sig för att sova, medan de dagaktiva djuren vaknar upp. Denna stund är ett av de vackraste ögonblicken under dagen. Det gryende morgonljuset skapar perfekta förutsättningar för entusiastiska naturälskare och naturfotografer. En parad av unika ögonblick i Svartådalens bäverrike. När solen har gått upp paddlar vi tillbaka till baslägret. Här erbjuder vi dig en läcker och rejäl frukost, tillagad över öppen eld. Under frukosten berättar vi bland annat om bäverns habitat. Bäver är en nyckelart och därmed livsviktig för vårt sötvatten- och klimatsystem!

Beaver & Breakfast

Praktisk information:
Turen genomförs varje dag under perioden maj – andra veckan i sept.
Tid: 1,5 timme före soluppgång (Hela turen inkl frukost tar ca 3-4 timmar)
Mötesplats: Edens Garden Bed & Breakfast.

Bra att veta:
• Vi förväntar oss att du stänger av mobilen.
• Vi förväntar oss att du klarar av att sitta tyst och stilla under ett antal timmar i kanoten.
• Ta med dig vädertåliga kläder och skor/stövlar/sandaler för paddling.
• Ta med dig kamera och/eller kikare.
• Myggmedel är ej tillåtet, låna en antimyggjacka med näthuva av oss
• Du måste vara simkunnig. Mindre barn får en speciell räddningsväst med flytkrage.
• Vi eftersträvar at servera lokalt producerade matvaror eller svensk ekologiska matvaror.

• Turen genomförs inte om vindhastigheter över 5 m/sek eller risk för åskväder. Om dessa omständigheter uppkommer enligt väderprognos kan ni avboka 48 timmar innan ankomst, därefter gäller endast ombokning.

Detta ingår:
Parkering på gården, kanot, paddlar, flytväst, och sittunderlag. Frukost tillagad över lägereld. Guidad paddeltur till bäverriket. Vi kan inte ge bävergaranti, det är ju naturen som bestämmer. Om möjligt kommer guiden att fota och sedan skicka bilderna till dig dagen efter turen. Turen genomförs varje dag under vår, sommar och höst.

Övrig information:
Att parkera din husbil, husvagn eller sätta upp ett tält i närheten är kostnadsfritt om du bokar Bäver & Breakfast. OBS! Inga campingfaciliteter finns.

Kanotpaket - Paddling på egen hand (Inställd pga Coronakrisen)

Paddla och njut av Svartådalen med 2 övernattningar. Inkl. instruktionen vid iläggningsplatsen, kanot, paddlar, flytväst, karta över kanotleden, fårskinn för sittunderlag och vattentät förvaringsburk. Detta paket är certifierat av Naturens Bästa. En paddeltur inklusive boende och mat för 2-8 personer genom Svartådalens mjuka och flacka landskap med ordentlig tid för medtagen lunch och härliga pauser. Detta paket är inte bara paddling, det är en upplevelse för alla sinnen!

Paddling på egen hand

Dag 1
Ankomst till Edens Garden B&B mellan 18-20, där ni serveras kvällsfika med lokalt producerade produkter och sen övernattar på Edens Garden. Som tillval kan du boka bad i vedeldad badtunna eller åka på en guidad bäversafari på Svartån. Dag 2
Efter sovmorgon med god frukost ger vi oss tillsammans av till iläggningsplatsen och får ni information om Svartådalen och paddlingsturen. Sedan paddlar ni uppströms till Braheholmen, på egen hand, genom Svartådalen. Lunchen kan ni äta vid Ebba Brahes paviljong på Braheholmen eller vid Fläckebos gammelgården. Ni kan utforska våtmarker med kanot vid Fläcksjön och sedan paddlar ni samma sträcka tillbaka till Edens Garden. Ni avslutar med stämningsfull grillning intill Svartån vid vår egen grillplats. Som tillval kan du boka bad i vedeldad badtunna efter grillningen.Dag 3 
Ånyo sovmorgon med god frukost och sen utcheckning.

Detta ingår:

Instruktioner vid iläggningsplats, kanot, paddlar, flytväst, karta över kanotleden, fårskinn för sittunderlag och vattentät förvaringsburk. Två övernattningar, frukost x2, ankomstfika x1, lunchpaket x1 och grillmiddag x1.
Dessutom ingår frukost, lunchpaket och grillning med ekologiska varor och en del närproducerade varor.Bra att veta:


Vi hanterar enbart normalkost och vi kan hantera vegetarisk kost. Vi hanterar inte vegan/kosher/halal/laktosfri/glutenfri. Informera oss om det förekommer nöt- eller skaldjursallergi.

Paddelavstånd:


Edens Garden > Fläckebo t.o.r ca 20 km

Kanotpaket Big Burger - All in dagtur (Inställd pga Coronakrisen)

Ankomst till Edens Garden (ca 10.00) där ni möts av värdparet Mandy & John. Efter en kort pratstund ge vi oss tillsammans till iläggningsplatsen och får ni information om Svartådalen och paddlingsturen. Sedan paddlar ni uppströms till Braheholmen, på egen hand, genom Svartådalen. Lunchen kan ni äta vid Ebba Brahes paviljong på Braheholmen eller vid Fläckebo's gammalgården. Ni kan utforska norra våtmarker med kanot vid Fläcksjön och sedan paddlar ni samma sträckan tillbaka till Edens Garden. Ni avslutar med stämningsfull grillning intill Svartån vid vår egen grillplats. Den här turen är inte bara paddling, det är en upplevelse för alla sinnen! I Svartådalens vackra natur kan du hitta lugn och återhämtning.

Big Burger

Bra att veta:
Detta kanotpaket är utmärkt för familjer, kompisgäng, möhippa/svensexa eller små företag. 2-12 deltagare. 
Du måste vara simkunnig. Mindre barn får en speciell räddningsväst med flytkrage.

Detta ingår:

Instruktioner vid iläggningsplats, kanot, paddlar, flytväst, karta över kanotleden, fårskinn för sittunderlag och vattentät förvaringsburk. Dessutom ingår lunchpaket och grillning med ekologiska varor och en del närproducerade varor.

Bra att veta:
Vi hanterar enbart normalkost och vi kan hantera vegetarisk kost. Vi hanterar inte vegan/kosher/halal/laktosfri/glutenfri. Informera oss om det förekommer nöt- eller skaldjursallergi.

Paddelavstånd:
Edens Garden > Fläckebo t.o.r ca 20 km

Kanotpaket - Vår lilla hemlighet (Inställd pga Coronakrisen)

Det här kanotpaket är vår lilla hemlighet som vi gärna dela med dig. Kärlekshistorien om Braheholmen i Fläcksjön går långt tillbaka till den 24:e juni 1618. Gustav II Adolf var mycket förälskad i Ebba, men änkedrottningen lät Ebba giftas bort med Jacob de la Gardie istället. Sägnen lyder att Gustav II Adolf fick underrättelse om Ebbas och Jacobs bröllop. Han red i sporrsträck från krigsfältet för att hindra giftermålet på det vackra Braheholmen. Han lät hästen simma 2 km över Fläcksjön istället för att rida runt sjön, men han kom för sent. Bröllopet var i full gång när han kom fram till Axholms slott. Enligt sägnen så gav änkedrottningen Ebba en förvarning om att hennes son Gustav II Adolf inte kommer att gifta sig med Ebba. Hon skrev med en diamant ring på ett fönster till Ebba: "Det ena du vill det andra du skall, så brukar det gå i dylika fall". Ebba skrev sedan på fönstret "Jag böjer mig för viljan din och finner mig i lotten min".

Vår lilla hemlighet

Alltså en riktig sagolikt historia som präglar vår bygd. Vi erbjuder ett skräddarsydd kanotpaket som ta dig genom ett vackert natur- och kulturlandskap. Ni övernattar i paviljongen på Braheholmen och njuter en läcker grillmåltid med bl.a. KRAV produkter från bygden. Tänd stearinljus i ljuskronan och samla sig runt bordet under den gyllene ljussken. Efter spännande pratstunder om prinsar och prinsessor är det dags att bädda in sig i våra sköna sovsäckar. På morgonen njuter ni frukosten inomhus eller utomhus. Därefter paddlar ni på egen takt tillbaka till Edens Garden.


Avgång och datum:

kl 17:00 och åter dagen därpå.
 Vår, sommar och höst.

Bra att veta:
• Braheholmen med Ebba Brahes paviljong är förklarat som byggnadsminne och är öppet till allmänheten.
• Braheholmen kan man enbart nå med kanot eller liten båt.
• Vi eftersträvar att leverera närproducerade matvaror, såsom KRAV. Dessutom handlar vi enbart Svenska ekologiska matvaror.
• Utedass finns (2 sitsar!), ingen el, ingen vatten, ingen fast grillanordning, ingen WiFi, alltså du är helt "Off Grid".
• Vid bokning av "Vår Lilla Hemlighet" stöder du direkt Fläckebos Hembygdsförening som förvaltar Braheholmen med ideella krafter.

• Du måste vara simkunnig. Mindre barn får låna en speciell räddningsväst med flytkrage.

• Kostnadsfritt parkering av din bil på Edens Garden.

Detta ingår:
2 dagars kanothyra inkl material, läcker grill- och frukostpaket, vår säkra grill/eldanordning ('EldBox') komplett med tillbehör, trädkol/bränsleved, sovsäck med skyddslakan, kudde med örngott, liggunderläg, stearinljus, toapapper, dricksvatten, nattlampa, tvål, handsprit m.m.

Romantisk övernattning för två

Planera en romantisk kortsemester med din älskade. Bada i en trä bad tunna under stjärnorna och spendera en romantisk natt i en äkta timmerstuga. Njut av en romantisk natt i en vackert renoverad 1600-tals timmerstuga på det svenska landsbygden. Frukt, choklad och rosor serveras på ditt rum innan ankomst. Bada tillsammans i en äkta vedeldad badtunna i trä under bar himmel med blinkande stjärnor, en planka läckra småplock serveras med lätt bubbel. Efter sovmorgon packar du upp ditt frukostpaket och få du checka ut sent. Allt speciellt och personligt arrangerat av 'Cupid' (din hyresvärd) för att göra allt perfekt.

Romantisk övernattning för två

Höjdpunkter:

  • Romantisk upplevelse, perfekt för par;
  • Överraska din älskade med ett speciellt tillfälle;
  • Unna dig en dag bort från stadens liv och rörelse;
  • Sent utcheckning: 12:00 p.m.

Innebär:

  • Övernattning i en 1700-tals svensk timmerstuga med mysigt vedkamin;
  • Frukostpaket, packat och presenterat för dig vid ankomst;
  • Romantisk service med frukt, choklad, lätt cider och rosor;
  • En bricka med läckra småplock och lätt bubbel av ekologiska Svenska kvalitetsprodukter;
  • En kväll badande i en äkta vedeldad träbadtunna, romantiskt upplyst med fotogenlampor runt i trädgården;
  • Inklusive badrockar, handdukar och sängkläder.

Ytterligare info:
Minsta ålder 21 år.
Vegetariskt alternativet är tillgängligt, var god meddela vid bokningen.
Ett minimum och högst 2 personer per bokning krävs.
Ej rullstolsanpassad.

Cykel och spapaket - 3 dagar (Inställd pga Coronakrisen)

På cykel genom historiska- och naturmiljöer på ringlande grusvägar. Detta paket ger er möjlighet till såväl aktivitet, kulturhistoria och natursköna upplevelser samt rejäl spa avkoppling. Cykelturen börjar hos Edens Garden och fortsätter via Svanå genom Svartådalen som är ett område av riksintresse för friluftsliv. Olika underlag förekommer, såsom asfalt och grusväg och enstaka branta backar. Flera sevärdheter finns att se längs vägen, till exempel Svanå brukshistoria, Harakers kvarnmusteri, Sätra Brunn med mera. På hemvägen kan man ta sig över Fläckebo med Odindisas runsten eller via Ekoparken Öjesjöbrännan, som är en del av naturreservatet efter den stora skogsbranden i Västmanland 2014.

Cykel & Spa

Dag 1
Ankomst till Edens Garden B&B mellan 18-20, där ni serveras kvällsfika med lokalt producerade produkter och sen övernattar på Edens Garden. Tillval är bada i vedeldad badtunna eller åka på en guidad bäversafari på Svartån.

Dag 2
Frukost samt få ni med fikapaket till cykelturen. Turen tar er mot Sätra Brunn över Svanå och Haraker. Vid ankomst på Sätra Brunn serveras ni en god sommarlunch. Eftermiddagen kan spenderas i Sätra Brunns spa. Middag äter ni på Sätra Brunns restaurang och ni övernattar på boendet ”Allmoge” eller ”Skogsgården”. Här kan ni även göra tillval i form av Sätra Brunns sköna spabehandlingar.

Dag 3
Frukostbuffé och fikapaket får ni på morgonen och sen börjar cykelturen tillbaka mot Edens Garden. Vägen tillbaka kan leda dig via Svartådalens Natur och Kulturcenter, fiket i Västerfärnebo, pittoreska Fläckebo eller igenom Öjesjöbrännan.


Detta ingår:

Hyrcykel för 2 dygn inkl. karta, hjälm och cykelväskor. En natt på Edens Gardens Old Cottage (max 4 pers) eller The Farm (max 8 pers) inkl. kvällsfika, frukost och liten fikapaket. Samt en natt på boende 'Allmoge' eller 'Skogsgården' på Sätra Brunn inkl. sommarlunch, en enrättersmiddag, frukost och fika. Fri tillgång till Sätra Brunns spa med 34-gradig pool, bubbelpool, ångbastu, gym, dusch, bastu och relaxavdelning. Det är möjligt att låna extra cykelutrustning så som barnsits, vagn för barn och hjälm för barn.Bra att veta:

Cykeltur dag 1 beräknas ta ca 4 h inkl. fikapaus och sevärdheter.
Cykeltur dag 2 beräknas ta ca 4-6 h inkl. fikapaus och sevärdheter.
Karta utlånas av Edens Garden. Minst 2 pers och max 8 pers kan delta.
Vi hanterar enbart normalkost och vi kan hantera vegetarisk kost. Vi hanterar inte vegan/kosher/halal/laktosfri/glutenfri. Informera oss om det förekommer nöt- eller skaldjursallergi.

Yoga och Natur - 5 dagar

Den svenska naturen är den perfekta bakgrunden för yoga och avslappning. Det främjar välbefinnandet och du kommer bort från den hektiska tillvaron som är synonymt med 2000-talet. Njut av 7 st 2-timmars yoga-pass, yogan är Hatha- och Scaravelli-inspirerad och leds av den erfarna yogainstruktören Kari Knight (BWI dip) och täcker alla aspekter av yoga. Töm ditt sinne under vår 2-timmars meditationsvandring i skogen längs Svartån eller vid Färnebos Urskog. Rena kroppen med frisk luft, rent källvatten och närande vegetarisk mat. Skäm bort dig själv med extra behandlingar så som badtunna, Reiki eller klassisk massage, upplev de djupt avkopplande krafterna i de mjuka hummande klangar från Tibetanska sjungande skålar eller ett fantastiskt gong gong-bad. Upplev stillheten i kanoter på Hällsjön eller Svartån med våra erfarna kanotinstruktörer eller hyr en cykel och utforska småvägarna runtomkring.

Yoga & Natur

Under vistelsen hos oss bor du på The farm, hemtrevligt med delade rum (enkelrumstillägg tillgängligt).
Kari Knight från Cambridge är den erfarna yogainstruktören som driver denna retreat tillsammans med Stefan Taylor, naturentusiast och naturfotograf. Under sina många resor till Svartådalen har de byggt goda relationer, och samarbetar tillsammans med John och Mandy de Jong för att göra denna Yoga och Natur upplevelse möjlig.

Detta ingår i vistelsen oavsett rum:
7st 2-timmars yoga-pass, komplett med all utrustning (yogamattor m.m.), 2-timmars meditationsvandring i skogen, Ayurvediska måltider som tillhandahålls av specialkock Wendy Dierderen, dubbelrum i The Farm (enkelrum är tillval), guidad meditationskväll och sänglinnen.

Tillval
Behandlingar och extra aktiviteter så som: Tibetanska sjungande skålar, traditionell massage, bada i vedeldad badtunna, Reiki-behandling, hyra cykel, hyra kanot, guidad bäversafari-kvällstur. Vissa av dessa behandlingar/aktiviteter kan bokas under din vistelse i mån av plapts och efter väderförhållande.

Program
Dag 1
Ankomst ca 15.45. Fika, kort mingel och introduktion. Reparativt yoga- och avslappningspass. Middag.

Dag 2
Morgonyoga-pass, frukost. Fri tid för behandlingar eller för att utforska omnejden. Lunch eller matsäck. Kvällsyoga-pass, lätt middag och därefter möjlighet att bada i vår vedeldade badtunna.

Dag 3
Morgonyoga-pass, frukost. Fri tid för behandlingar eller för att utforska omnejden, hyra cyklar eller guidad kanottur. Lätt lunch eller matsäck. Reparativt yoga- och djup meditations-avslappningspass. Middag.

Dag 4
Morgonyoga-pass, frukost. Fri tid för behandlingar eller för att utforska omnejden. Lunch eller matsäck. Kvällsyoga-pass, lätt middag och därefter möjlighet att bada i vår vedeldade badtunna.

Dag 5
Morgonyoga-pass, frukost, eventuellt tid över för behandlingar. Städning och utcheckning vid eftermiddagstid.

Djur & Naturliv - ljudinspelning

Hur låter en myrstack eller det magiska ljudet från en storlom? Detta är särskilt tilltalande för ljudinspelare, men vi välkomnar också alla med en uppskattning av naturen. Små gruppstorlekar och vår kunskap om området ger dig chansen att komma nära djurlivet utan att störa det. April är en magisk tid i skogarna och våtmarkerna eftersom fåglarna på våren visar och upprättar territorier, medan andra fåglar passerar igenom norrut till sina arktiska häckplatser. Detta är också den bästa tiden att uppleva vårens kör av grodor och paddor i de lokala floderna och sjöarna, antingen från land eller genom att komma ut på vattnet i en kanot. Vi besöker en speciell lokal skogsjö för att placera inspelningsutrustning över natten för att fånga de vackra ekande ropen från en storlom. En annan höjdpunkt är den sällsynta möjligheten att uppleva den märkvärdiga visningen av tjäder, med samma storlek som kalkon. Svartådalen ligger i centrala Sverige cirka 100 km väster om huvudstaden Stockholm. Området har utsetts till en europeisk Natura2000 område som är enastående för sin natur och djurliv och är en del av UNESCO:s biosfärsprogram. Svartådalen är också listad på International Convention for Wetlands RAMSAR.

Djur & Naturlivsinspelning

Datum:
Mars / april / Maj

Vad ingår:

Transfer till/från Stockholm Västerås (VST) flygplats eller Västerås järnvägsstation till ditt boende Edens Garden (bilkörning ca 40 minuter).

Boende i tvåbäddsrum (ett tillägg är tillgängligt till 1000 SEK).

Alla måltider (tillagad frukost och middag, kalla egna luncher, vegetarianer som tas om hand).

Sängkläder och handdukar, 4-säsong sovsäck om du sover på aprilresan.

Utflykter utanför platsen (väder/naturberoende) med minibuss.

Guidning/handledning från gruppledarna Stefan Taylor och Kari Knight under din vistelse.

Användning av urval av mikrofoner inklusive Telinga-skålen, JRF-kontakt + hydrofon, binaural dummy-huvud.

Vad ingår inte:
Flyg/din resa till våra mötesplatser Västerås flygplats och Västerås järnvägsstation.

Alkohol - vi kan göra en enda stopp för att köpa på vägen till boendet.

Extras som cykel- och kanotuthyrning, guidad bäversafari.

Att ta med sig:
Ljudinspelning, fotograferingsutrustning, kikare.
Vattentäta vandringssko (plus 'wellingtons' om du sover ute på tjäderlek).
Kläder lämpliga för -5 °C till + 25 °C.
Insektsmedel.
VISA / Master Card accepteras på plats.

Tech:
Utrustning som är tillgänglig för gemensamt bruk på alla resor inkluderar en Telinga stereo dat-mikrofon/parabolisk trätt och en binaural dummy-head-mikrofon.

Vi kan lyssna på inspelningar på ett par Genelec 8010 studiohögtalare.

Resorna har planerats för att maximera tiden ute i fältet så inga platser vi besöker i minibussen är mer än 30 minuters bilresa. Förutom planerade platsbesök kommer det att finnas gott om tid för självständig utforskning av det lokala området. Varje dag planeras i enlighet med vädret och det närvarande djurlivet. Stefan känner till området väl så det finns alltid många alternativ. Kari förbereder den utmärkta hälsosamma matmenyn som använder lokala ekologiska produkter där så är möjligt.

Din gruppledare:

Stefan Taylor

Stefan är en erfaren naturforskare som har arbetat inom naturvård med både RSPB och National Trust och studerar för närvarande för en magisterexamen i naturvård. Han är halv svensk och tillbringar så mycket tid som möjligt här i Svartådalen. Bristen på mänsklig bullerförorening i Svartådalen har återupplivat hans tidiga intresse för ljudinspelning av den naturliga miljön. Stefan är ansvarig för platserna, guiding, admin och logistik för resorna och är din första anropsport för frågor om praktiska frågor och frågor om djurlivet.

Kari Knight

Kari är en naturentusiast och har besökt Sverige de senaste 7 åren. Hon är en kvalificerad yogalärare och har nyligen gått i pension från en karriär inom journalistik vid tidningen The Times. Detta projekt ger henne en möjlighet att kombinera sin kärlek till naturen, Sverige och matlagning - att vara en angelägen amatör kokerska och värdinna. Förutom att ansvara för maten erbjuder Kari också individuella yoga- eller mindfulness-sessioner till alla som kan vara intresserade.

Du kan hitta ljudinspelningar och bilder från våra fältresor för ljudinspelning i Facebook-gruppen 'Listen To Nature'.

För bokning eller mer information och komplett resplan, vänligen kontakta Stefan Taylor:
Webbplats: www.blackriversweden.com
E-post: stefantaylor61@gmail.com
Telefon: +44 (0) 7710 177987

Fotografering Djur & Natur - Året om

Svartådalens våtmarker är klassade som internationellt betydelsefulla för djur- och naturliv. Svartådalen ingår i EU:s nätverk av värdefulla naturområden. Svartådalen med dess omgivningar av våtmarker och ängar ingår i ett område som är utnämnt som ett värdefullt våtmarksområde i enlighet med Ramsar-konventionen om våtmarker. Området är rikt på djurarter så som älg, hjort, rådjur, lo, varg, vildsvin, räv, mård och såklart bäver. Det finns även en eller två iakttagelser av björn varje år. För ivriga naturfotografer är Edens Garden B&B en perfekt utgångspunkt när gäller att gå upp i ottan för att fånga djur och natur på bild. Dessutom kan vi komplettera lista med många olika insekter, trollsländor, fjärilar, blommor, växter, svampar och lavar. Även vintern bjuder på ett förtrollat landskap. Vi samarbetar med specialiserade djur-, natur- och fågelguider. Dessa professionella guider leder dig till observations-gömslen där du kan fotografera fåglar och djur på nära håll. Kontakta oss om du vill boka boende eller komma i kontakt med naturguider.

Hälleskogsbrännan & Ekoparken Öjesjöbrännan

På ett kalhygga i nordöstra delen av Surahammars kommun, nära gränsen till Sala kommun, startade den stora skogsbranden i Västmanland den 31 juli 2014. Det var den största skogsbranden i Sverige sen 1950-talet med temperaturer upp mot 900°C, 13 800 hektar drabbad skog och ca 25 nedbrunna/brandskadade byggnader. Branden krävde ett dödsoffer. Räddningsinsatsen avslutades officiellt den 11 september 2014. Under de senaste åren så har naturen, djurlivet och lokalbefolkningen återhämtat sig ifrån denna mycket traumatiska händelse. I regionen har en helt ny natur och helt nytt djurliv kommit till. Det drabbade området har blivit ett stort nationellt naturreservat uppdelat i 2 områden som är öppna för besökare. Ekoparken Öjesjöbrännan och Hälleskogsbrännan kallas de 2 olika områdena som är öppna. I båda områdena kan du på nära håll uppleva följderna av skogsbranden och se hur naturen återhämtar sig och livet återvänder. Det finns flera entréer till naturreservatet och där kan du läsa information om området och se kartor över stigar man kan gå. Det finns rastplatser, utkikstorn och andra besöksanordningar. Du kan läsa mer om Hälleskogen och Ekoparken Öjesjöbrännan genom att klicka på "läs mer" knapparna nedan. Tänk på att vara försiktig i naturreservatet, eftersom marktäcke och rötter har brunnit så har träden sämre fäste än normalt. Gå därför inte i naturreservatet på blåsiga dagar, då träd och grenar faller lättare här än i normal skog. Under din vistelse hos oss på Edens Garden kan du besöka naturreservatet på egen hand eller boka en guidad tur. Kontakta oss så kan vi berätta mer!

Redo att boka?